25 Mayıs 2009 Pazartesi

anonim

güçlü kadinlar güçlü olunmasi gerektigini küçük yastan ögrenmis kadinlardir.
evde bir tamirat isi oldugunda aval aval bakmak yerine tamirati yapmayi seçenlerdir. teknolojik bir aletle ilgili bir sorun oldugunda sorundan anlarlar.
islerini kendi kendilerine hallederler. hayatlarini idam ettirmek için bir erkegin varliginin sart olmadigini bilirler.
evde erkek yoksunlugu karsi konulamaz bir aciziyet halini beraberinde getirmez. evlerinin hesabini kitabini tutarlar, faturalarini kendileri yatirirlar. özgürlüklerinin bir adam tarafindan kisitlanmasina da katiyen izin vermezler. özgürlügün paha biçilmezliginin, öneminin farkindalardir çünkü.. baslari dik, kendinden emin, oldukça güçlü...

bir sikintilari oldugunda genellikle eslerinin ya da sevgililerinin haberi bile olmaz bunlardan. kendi sorunlarini kendi baslarina çözmeyi severler, kendi sorunlarini digerlerinin sirtina yüklemekten haz etmezler...elbet düsünüldügünü, sana yardimci olunmak istendigini bilmek güzel seydir; ama güçlü kadinlar sorunlarini ötekilere yüklemeyi zayiflik olarak görürler, bunu engellerler. hele kendilerine acinmasina hiç gelemezler. sonra bir bakarlar ki sorunlarini paylasmamanin, her zaman dimdik ayakta durabilir imaji çizmenin sonucunda kimse onlara acimaz. onlara yüklenilmekten, onlari bir baslarina birakmaktan, onlarin canini acitmaktan kaçinilmaz. ne de olsa onlar güçlülerdir! baslarinin çaresine bakarlar... es kaza problemlerini paylasmaya kalksalar bu sefer de adlari sorunlu kadina çikar. temizle bu damgayi temizleyebilirsen. bu ihtimali yasatmak istemezler. sorunlarini kendilerine saklarlar. terk eden adam da bilir onlarin ne kadar güçlü oldugunu, kendine muhtaç olmadigini, onsuz da yapabilecegini, kadinin içindeki firtinalardan habersiz! terk eder...

bir gün terk eden bu adamin kendisine muhtaç bir kadinla beraber oldugunu ögrenirler. erkegi olmadan yasayamayacagini gösterip duran kadinlardan.. adamin her sözüne gülen, kafa yordurmayan, yorumlatmayan, düsündürtmeyen, evine her zaman birakilmak zorunda olan, kirilganligini her firsatta ortaya koyan, korunmasi sart! erkekler nedense çok severler böyle kadinlari.korunmaya muhtaçlik, kirilganlik onlara esasli bir kadin olmanin ön sarti gibi görünür. fatura yatirmaktan anlamaz; pazar torbalarini o incecik kollari tasiyamaz; afrasiyla, tafrasiyla, kiskançlik krizleriyle kadin gibidir iste. bu kadinlar asla terk edilmezler. bu kadinlarin erkegine muhtaç oldugu su götürmez bir gerçektir, terk edilebilir mi hiç?

güçlü kadinlar bu duruma bakakalirlar. hani ben de seni çok seviyorum, ben de sen yokken kendimi eksik hissediyorum, o pazar torbalarini tasirken kollarim aciyor, ben de kirilganim demeye kalksalar sesleri kisilir. boyumu asan problemlerim var demeye yeltenseler olmaz. güçsüzlüklerini, terk edildikleri adama onsuz çaresiz olmalarindan ziyade kendi kendilerine yetebilmelerine ragmen illa onunla kendilerini daha anlamli bulduklarini anlatmak isteseler beceremezler. bu kadinlar terk edilmeyi yediremezler. zayifliklarini sergilemeye kalksalar iç dünyalarinda erken yasta büyüttükleri koca kadin alarm verir: bu sen degilsin. kendini topla. ayakta dimdik dur.
güçlü kadinlar zayif kadini da barindiran kisiliklerini uzun süre göstermeye dayanamazlar. birilerinin onlara acima ihtimalini kaldiramazlar. onu terk eden adama seni seviyorum bile diyemezler, en iyi seni çoktan unuttum demeyi bilirler. güçlü kadinlar kendilerine önceden çizilmis yolda, kendilerine yalan söyleye söyleye, yalniz gece bir basinayken aglamaya izin vererek ilerlerler.

diger kadinlarsa katiyen yipranmaz, çökmez. isin ilginci hep daha degerli olanlar da bu 'kadin gibi' kadinlardir.
erkegini en çok onlar severler ya..

Hiç yorum yok: